Llums per al centenari Mercat de Colom

0
599

La falla Sueca-Literato Azorín, en la seua ferma aposta per aconseguir una vegada més l’anhelat premi del concurs de carrers il·luminades, aposta esta edició per un muntatge i música inspirat i dedicat a València.

La portada principal de la il·luminació, s’inspira i recrea la fatxada que dóna al carrer Comte Salvatierra del Mercat de Colom, edifici modernista que este 2017 celebra el centenari de la seua inauguració.

Amb una altura de quasi dènou metres i més de 55.000 punts de llum, les dos columnes laterals i el gran arc central, donen pas a huit pòrtics que combinen mosaics inspirats en les vidrieres, sent cada un de dotze metres d’alt i més de 36.000 punts de llum.

Sis llums tridimensionals aclarixen el centre del carrer per a dotar de major visibilitat als visitants i poder disfrutar de les dos falles que la comissió planta en la màxima categoria, per a seguir amb onze pòrtics més parint la plaça i la resta del carrer.

L’aposta de la falla Sueca i Il·luminacions Ximénez, compta amb un total de 764.663 punts de llum, que recordaran als primers anys de portar la il·luminació al barri de russafa, dènou arcs amb inspiració àrab i l’homenatge al Monument Nacional de l’eixamplament.

A més, per a seguir amb la línia traçada esta edició, s’ha incorporat un altre element característic propi de la nostra terra.

Per primera vegada en la història, la música en directe serà la protagonista la nit de la inauguració. La banda de la Unió Artística Musical de Montroi, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana i amb un extens palmarés, serà l’encarregada d’acompanyar l’encesa de la il·luminació.

Bernardo Mora dirigirà als músics de l’Artística de Montroi pasdobles i marxes valencians, per a donar pas a encendre l’enllumenat del carrer.

Una aposta seriosa, ferm, amb essència valenciana, cuidada en el seu conjunt, neta, conciliada amb el veïnat i més sostenible, són els adjectius que definixen el projecte d’il·luminació de la falla Sueca-Literato Azorín d’este 2017.

Divendres que ve deu de març, a les 21 hores, tenen una cita en la falla Sueca, per a descobrir la màgia de la llum amb la seducció de la música en directe.