L’Ofrena es prepara malgrat l’amenaça de pluja

0
413

Pese al mal temps, transcorren les falles amb la màxima normalitat possible. Segons el que es preveu en el programa, aquest dijous 17 i divendres 18 de març tindrà lloc un dels actes més emblemàtics de les festes: l’Ofrena de flors a la Verge dels Desemparats.

Més de 93.000 persones desfilaran davant la patrona dels valencians per a completar el mantell de la imatge que s’instal·la enfront de la seua Basílica i que en aquesta ocasió tindrà un dibuix «que farà referència a tot el viscut durant aquests dos anys», segons ha explicat el coordinador dels Vestidors, Josep García Bosch.

Les comissions desfilaran en dos recorreguts diferents pel centre de la ciutat per a portar els seus rams de clavells a la Geperudeta, en els quals predominaran el blanc i el roig.

En el «peculiar» acte celebrat al setembre de l’any passat, malgrat que van acudir menys fallers per la pandèmia, es va aconseguir acabar de cobrir la imatge de la Verge. Ara, Lluesma no té dubtes que s’arribarà a les xifres anteriors al coronavirus, amb 80.000 rams confeccionats, sense comptar les canastillas.

«Hi ha comissions que els porten d’una dotzena, unes altres de deu, mentre que els infantils solen ser de sis o huit. En total, crec que s’arribarà al milió de clavells», assevera.

És per això que tots esperen que el temps s’apaivague una mica, per a així poder realitzar el recorregut i la celebració sense molts contratemps. Igualment, si tot va segons el que es preveu, s’estima que l’acte comence a les tres i mitja de la vesprada, tant el dijous com el divendres.

Els recorreguts habituals, com va ocórrer al setembre, es veuran alterats per les obres en la Plaça de la Reina, contigua a la de la Verge. Un dels trajectes passarà pel carrer de la Mar i no pel carrer de la Pau, i l’altre desfilarà pel carrer Quart, i no per Sant Vicent.

A més, com a novetat enguany, les Falleres Majors de València no passaran pel carrer Quart, que és la corresponent a Sant Vicent, per on sempre arribaven a la Plaça de la Reina. Desfilaran per l’altre recorregut per a arribar a la Basílica passada la mitjanit.

La màxima representant infantil de les festes, Nerea López, tancarà la primera jornada d’ofrena sobre la mitjanit, mentre la Fallera Major, Carmen Martín, posarà el colofó a l’esdeveniment més emotiu.