Milers de persones participen en la festa de Sant Antoni a Torís

0
89

Un any més la festa del patró dels animals, Sant Antoni Abad, ha demostrat la seua capacitat de convocatòria amb centenars de veïns en el carrer per a participar en cadascun dels actes.

Sens dubte, els més multitudinaris son la cremà de la foguera a la porta del temple parroquial de mans de la Reina de les Festes, Andrea Nogueroles, i la benedicció d’animals amb el repartiment dels típics rotllos amb llavoretes. Les “arreplegaores” de Sant Antoni, que setmanes abans recorren el poble sol·licitant la voluntat als veïns, s’encarreguen de l’elaboració i repartiment del rotllo amb la inestimable col·laboració del forn de Juan Vte. Lozano.

El rector de la localitat, Cristóbal Castells, es va encarregar de ruixar bé a tots els presents amb aigua beneïda començant pels coloms que van obrir la desfilada, alguns dels quals pertanyien a l’Alcalde, Eugenio Fortaña.

Després del pas de carros i cavalleries la festa va acabar amb una paella gegant fruit de la colaboració de l’Ajuntament amb la Caixa Rural.