Félix Crespo: “Fuset aprova en 2018 la concessió de subvencions de les Falles de 2016”

0
374

Es porten a la seua aprovació divendres passat, en la segona Junta de Govern Local Extraordinària de 2018.

Félix Crespo: “Fuset aprova en 2018 la concessió de subvencions de les Falles de 2016”.

“La intervenció general de l’Ajuntament realitza diverses diligències i informes de fiscalització amb objeccions sobre el retard de la concessió i per haver de fer front al pagament amb un pressupost que no és el de l’exercici, el qual han sigut convocades les ajudes”.

• “Després d’instal·lar el caos organitzatiu i de gestió en la regidoria de Cultura Festiva, contínua generant perjudicis a les comissions falleres”.

Félix Crespo ha denunciat “el pèssim i gens prometedor començament d’any, per la falta de previsió i el desastre en la gestió del regidor Fuset en la regidoria de Cultura Festiva i que està provocant retards de prop de dos anys en la concessió i posterior pagament de subvencions a les comissions falleres”.

“És inaudit que el tripartit estiga encara aprovant al gener de 2018, la concessió d’ajudes per les subvencions de ‘Agrupacions Musicals de les Falles 2016’, **máxime quan les quantitats es troben entorn de 250, 325 o 350 € per comissió fallera”. Fuset polvoritza les marques i bat rècords negatius en el començament de l’any que no auguren bones notícies per a les comissions en el que queda d’any”, ha manifestat Crespo.

En el mateix decret de concessió de les citades subvencions que signa Fuset, reconeix i així ho indica el mateix:

‘Transcorregut l’exercici 2016 sense aprovar-li la justificació i concessió de l’ajuda a favor dels comissions més abaix indicades, com a conseqüència de la impossibilitat pel volum global de justificació a revisar en els expedients que és tramiten pel Servici de Cultura Festiva’.

Així mateix, la Intervenció General de l’Ajuntament reflecteix en els informes de fiscalització, la següent observació complementària:

‘S’observa que la resolució de concessió es formula una vegada transcorregut el termini màxim de sis mesos establit per les bases reguladores al fet que es refereix i amb càrrec a un crèdit pressupostari d’una anualitat diferent a la de la despesa autoritzada amb la convocatòria.

L’acord que s’adopte haurà de comunicar-se a aquest Servei i al de comptabilitat, fent constar el nombre de la proposta de despesa i de la relació de documents d’obligació corresponent, als efectes que procedisquen’.

“Aquesta és una altra de la convocatòria de subvencions, en aquesta ocasió de les Falles de 2016 que a causa de la deixadesa de Fuset, s’aproven quasi dos anys després a causa de la pèssima tramitació i gestió dels diferents expedients administratius, recorrent a el fàcil, culpar a comissions falleres i intervenció general de l’Ajuntament de la seua pròpia ineficàcia i desinterès, i tampoc de falta de personal, quan durant l’últim any ha rebut diverses incorporacions de personal”, ha declarat Crespo.

Per a finalitzar Crespo ha assenyalat que “la falta de previsió i planificació de Fuset ja ha començat a marcar el full de ruta en la gestió del nou any, torna a novament al col·lectiu faller, provocant-los greus situacions i perjudicis econòmics propis i amb els proveïdors, sense poder quadrar els pressupostos i esperant ajudes de l’administració amb dos anys de retard”.