Participa en el Concurs d’Idees “La Falla de les Flors”

0
169

L’objectiu és realitzar un concurs d’idees per a decorar l’espai que embolica el monument faller.

Ja pots participar en el nou concurs d’idees que organitza Arquitecturayempresa, la plataforma que reunix els millors arquitectes a nivell nacional, junt amb la Falla Salamanca-Conde Altea.

València és la terra de les flors, de la llum i de l’amor… i de les Falles!

La idea sorgix perquè en diverses ocasions, quan es visita una falla, gran o xicoteta, pareix que l’entorn urbà de la mateixa no acompanya molt. Hi ha la sensació que la seqüència de tanques d’obra, les casetes prefabricades, els wc químics, les barres de bar temporals, etc. no estan a l’altura, estèticament, de l’art que desprén el monument faller.

Per tant, es pretén buscar una manera de millorar l’aparença d’este entorn i que la qualitat artística de la falla contagie positivament la seua àrea urbana més pròxima.

Les flors estan molt presents en el dia a dia dels valencians i en la seua cultura: en l’ofrena a la Mare de Déu, en la famosa batalla de les flors, en el pont sobre el río… D’ací que, amb l’ajuda de tots els participants, es trobe una manera d’estendre el color, el perfum i la bellesa d’estes flors valencianes a tot l’entorn d’una falla.

La Falla Salamanca – Comte d’Altea s’ha sumat amb entusiasme a esta possibilitat amb la il·lusió de poder oferir a tots els visitants un valor afegit al ja interessant monument faller.

El concurs consistix a realitzar una decoració urbana de la Falla Salamanca – Comte Altea. Es tracta d’aportar idees per a decorar tant el tanca de la Falla i la Falla Infantil com el mobiliari urbà de l’encreuament de l’eixamplament que ho rodeja: fanals, papereres, senyals urbans, etc. inclús els portals de les vivendes que donen a l’encreuament.

Com a requisit indispensable d’esta decoració, els elements base a utilitzar són les flors. València és ben coneguda com la Ciutat de les Flores: esdeveniments com la Batalla de les Flores, elements urbans com el Pont de les Flores i totes les places on les flors sempre estan presents. Per això, la finalitat del concurs és traslladar l’essència de la ciutat a l’espai urbà on se situa el monument faller.

Es valorarà principalment, a part de l’originalitat de la proposta, que el projecte siga realitzable amb un termini i un pressupost ajustat.

Les persones interessades a participar tenen fins al pròxim 24 de febrer per a presentar les seues propostes. Durant tot el període de presentació i fins al 26 de febrer a les 24:00 hores es podrà votar online les propostes més interessants. Les 10 més votades passaran a la fase final on el jurat seleccionarà el projecte guanyador.

El jurat estarà format per tres membres: un Soci d’honor de la Falla Salamanca-Conde Altea, el Patrocinador de l’esdeveniment i un Arquitecte de la plataforma Arquitecturayempresa.

L’anunci del guanyador es realitzarà el dia 27 de febrer a través de la web arquitecturayempresa.es

El concursant que resulte guanyador rebrà un premi de 1.500 euros.

Bases