PichiAvo en el Centre del Carmen

0
476

EVREKA, el carrer i la sala es fusionen en la mostra de PichiAvo, fins al 5 de maig.

El 19 de març, durant la nit de la Cremà, les flames van devorar en pocs minuts la Falla “Procés Creatiu”, dissenyada per PichiAvo. Experts en l’art efímer, la parella de grafiters contemplava una vegada més com la seua obra havia sigut creada per a remoure les consciències i després d’un temps, desaparéixer.

Però, encara que aquesta falla municipal ja forme part de la història de les Falles, els valencians i els visitants de la ciutat encara poden gaudir del contrast que marca les obres de PichiAvo en el Centre del Carme amb l’exposició EVREKA. En ple centre de la ciutat els artistes han portat a la sala de museu el seu característic art urbà.

EVREKA < Ho he descobert!>, albergada a la Sala Refectori, representa la trobada i la consecució entre dos universos creatius, en teoria antagònics; l’estudi i l’espai públic, ecosistemes artístics on es desenvolupa actualment la creació de l’obra de PichiAvo; i com, es trasllada aquesta manera d’entendre i plasmar l’art, a dues ubicacions diferents i compatibles: la sala i el carrer.

En paraules del comissari de la mostra, Fran Picazo, l’exposició EVREKA constitueix “una arriscada proposta visual”, que busca la dificultat de la percepció de les seues obres. De fet, lluny de realitzar un muntatge amb la típica facilitat a l’hora de mostrar obres d’art, “planteja al públic una nova manera de sentir una exposició i experimentar una autèntica immersió en ella, a través del seu univers creatiu”, apunta.

Els espills col·locats davant de les obres es converteixen així en un dels elements principals del muntatge. La majoria de les peces no estan situades en els murs sinó enfront d’ells. El propi comissari explicava que aquesta idea d’obstaculitzar la visió està enfocada a generar una experiència visual en la qual el visitant forma part de les peces (és difícil realitzar una fotografia a les obres i no eixir en ella reflectits en l’espill).

La Sala Refectori, es troba dividida per una instal·lació central composta per una columna caiguda d’excepcionals dimensions, flanquejada en els seus laterals per una selecció de nou escultures i huit obres pictòriques, culminant el seu recorregut expositiu amb dues obres pictòriques de gran format, una a cada costat de la sala.

En totes les obres està present el segell PichiAvo, un llenguatge plàstic que conté elements de la cultura i l’Art Clàssic enllaçats amb elements propis de les noves expressions de l’Art Contemporani com són el Grafiti i Street Art.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i les seues portes estaran obertes fins al 5 de maig.

Fotografies: Delegació de Mitjans JCF.