Programació d’activitats del V aniversari de les Falles Unesco

0
23

Aquí teniu la programació d’activitats de la celebració del V aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Dia 23 de novembre:

19.00 hores. En el Museu Faller de València va tenir lloc una visitada guiada “Els ninots dels Puche” de Pepe i Marina Puche, que ha estat organitzada pel mateix Museu Faller.

Dia 25 de novembre:

19.00 hores. Visita guiada “La indumentària valenciana en els ninots indultats” de Xavier Rausell, organitzada pel Museu Faller de València.

Dia 27 de novembre:

10.00 hores – 11.00 hores.Visita dels FFMMV i les seues Corts d’Honor al Museu Faller de València.

11.00 hores – 12.30 hores. Es realitzarà una taula sobre la història del patrimoni faller al pati de la Junta Centra Fallera. Els participants són: Jorge Guarro, impulsor de l’Expedient del les Falles Unesco i Vicepresident de JCF 2003-2015; Montse Catalá, periodista i Vicepresidenta de JCF 2015-2019, Ángel Martínez, impulsor de l’Expedient dels Fallis Unesco i expresident de la Falla Avinguda Tarongers-Universitat Politècnica, Félix Crespo, regidor de Festes i Patrimoni 2003-2011. Així mateix l’esdeveniment serà moderat per: Pepa Gómez, periodista i delegada de Patrimoni de JCF.

12.30horas – 13.00 hores: es durà a terme una visita sobre exposició fotogràfica de Solidaritat al pati de la JCF.

13.15 hores– 14.15 hores: Mesa de solidaritat i diversitat falleres al pati de la JCF. En ella participaran: Laura Mengó: Fallera Major de l’Antiga Falla de Campanar, infermera i nedadora adaptada al C.D. Aquàtic Campanar, María de la Mar Galceran: Fallera Major de la comissió del Passeig de l’Albereda-Avinguda de França. Serà presidida per la presidenta d’Asindown. A part, també intervindran Anabel Esparza: fallera de la comissió Alberic-Heroi Romeu, fisioterapeuta i infermera, Sandra Esparza: fallera de la comissió Alberic-Heroi Romeu, té síndrome de NoonanAarón Lázaro: faller de la comissió de Marqués de Montortal-José Esteve i col·lectiu LGTBIQ+. A més serà moderat per: Cristina Peris (Delegada de Solidaritat i Inclusió).

18.30 hores – 19.00 hores: Visita de les FFMMV i les seues Corts d’Honor Museu de l’Artista Faller.

19.00 hores– 19.45 hores: Visita de les FFMMV i les seues Corts d’Honor als tallers dels artistes fallers Cristian García i Javi Rico al carrer del foc, 38.

20.00 hores: Castillo a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer en el Solar d’Avinguda Llevant VOSTÉ.

Dia 28 de novembre:

10.00 hores – 10.30 hores:Visita de les FFMMV i les seves Corts d’Honor al photocall floral instal·lat en la plaça de la Verge.

10.00 hores: Balls al carrer Plaza de la Verge. Participaran les comissions: DOCTOR GÓMEZ FERRER, ARQUITECTE ALFARO – FRANCESC CUBELLS PROGRÉS – TEATRE DE LA MARINA PERE CABANES – COMTE DE LUMIARES MENDIZÀBAL.

11.00 hores – 12.00 hores: Mesa: Flores i devoció, Vestuaris de la Verge en la NAU CAF. Els Participants són: Rafa Chordá, Capatàs dels Vestuaris de la Verge
Alfred García, vestuari de la Verge Enrique Bertó, vestuari de la Verge Mar Chordávestidora de la Verge Modera: Pepe García Bosch, Secretari de la delegació de Patrimoni.

12.00 hores– 13.00 hores: MESA: Som pólvora. La pirotècnia valenciana, entre la tradició i la modernitat en la NAU CAF. Els Participants: Juan García Estellés, historiador pirotècnic. María José Lora, pirotècnica i presidenta de PirovalEnrique Ferriols, escriptor i divulgador pirotècnic. Isabel Benavent, pirotècnica. Moderarà: Víctor Arroyo, responsable de pirotècnia de JCF.

13.15 hores: Engraellat a càrrec de Pirotècnia del Mediterrani. Avinguda Sant Josep Artesà (entre Marquesa Paterna Camp i Avinguda dels Germans Machado).

13.30 hores: Visita de les FFMMV i els seus Corts d’Honor al Nadal artesà de Mercaflor.

17.00 hores– 18.00 hores: Taller de va dansar gratuït gràcies a la Federació de Folklore al Carrer Marquesa del Camp, CAF.

18.00 hores – 19.00 hores: Es realitzarà una taula entre Fallers i falleres, motor de la Festa NAU EN CAF. Els seus participants són: Bernardo Garrigós, president JLF de Sueca, Cristina Plumed, fallera de Sagunt i Presidenta de l’Associació d’empresaris del Camp de Morvedre, Guillermo Serrano, president Interagrupació de Falles de València i  José Aledón, component JLF Alzira, locutora de Cadena Dial.

19.00 hores – 20.00 hores: MESA: Art Faller, eix de les Falles en la NAU en CAF+ Intervenció d’art en directe per Drey.

Aniversari, 30 de novembre:

18.30 hores: Recepció d’autoritats a la porta de l’Ajuntament de València amb la MÚSICA DE LA COLLA DE JCF.

19.00 – 20.00 hores: Es durà a terme la taula #SomPatrimoni. Una crida en la Festa. HEMICICLE AJUNTAMENT DE VALÈNCIA. Participants: Gil Manuel Hernández, director Museu Faller de València, Alejandro Lagarda, historiador de l’art (Associació d’Estudis Fallers), Miguel Arraiz, director de Projectes València Capital del Disseny Diego Mir, il·lustrador (autor de la imatge gràfica de les Falles de 2021) Cristina Alonso, Fase Estudi (autora de la imatge gràfica de les Falles de 2021); Raúl Vicent, Fase Estudi (autor de la imatge gràfica de les Falles de 2021). Modera i intervé: Pepa Gómez, Delegada de la del. de Patrimoni de JCF. Així mateix es realitzarà la presentació de la guia de cartells “Una crida a la festa”. “Cartells de Falles del Museu Faller de València (1929-2021)”.

20.00 hores: Conclusió V aniversaris Patrimoni. Brindis, Canto d’Estil i Comiat a càrrec de la Colla de JCF.