Ramón y Cajal i Antoni Pardo de Torrent salvaran els seus ninots de les flames

0
574

Fins al 10 de març, l’Exposició del Ninot es pot visitar en la sala cívica de l’Antic Mercat

Una de les escenes del monument major de la falla Ramón y Cajal, de l’artista Vicente Martínez Aparici i amb el lema La comèdia de l’art, se salvarà enguany de les flames la nit de la Cremà. La peça, que recrea un ball de màscares, s’ha emportat, a més, el Premi al millor ninot de categoria especial. Tampoc es cremarà la nit del 19 de març una de les escenes de Pare mar, mare terra, el monument infantil de la comissió Antoni Pardo obra de David Ojeda Amorós. Esta crida a la protecció de la natura és també el millor ninot infantil d’especial.

La lectura dels ninots indultats, un dels guardons fallers més desitjats, va ser el plat fort anit en la inauguració de l’exposició. Les falleres majors de Torrent, María Jesús Rincón i Alexia Manzano, inauguraren la mostra en companyia de l’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’àrea de Falles, José Antonio Castillejo, i bona part de la corporació municipal.

A banda dels ninots indultats de les falles de 2018, anit es feren públics també els premis als millors ninots de cadascuna de les categories. Fins al pròxim dissabte 10 de març es podrà visitar l’Exposició del Ninot en la sala cívica de l’Antic Mercat en horari de 10.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores (els dissabtes, només de matí).

Infantil

Tercera: falla Plaça de la Concòrdia – Parc Central

Segona: falla Nicolau Andreu

Primera: falla Sant Roc

Especial: falla Antoni Pardo

Major

Tercera: falla Camí Reial

Segona: falla Nicolau Andreu

Primera: falla Sant Roc

Especial: falla Ramón y Cajal