Sandra Ordiñaga i Aitana González ja regnen al Camp de Morvedre com a màximes representants de les falles

0
423

El dissabte 14 de setembre Aitana i Sandra van ser exaltades com a Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’exercici 2019-2020. L’acte, que va tenir lloc en l’incomparable marc que ens brinda el Teatre Romà de Sagunt, es va desenvolupar amb total normalitat malgrat el perill de pluja però que finalment va permetre la celebració d’un dels actes més importants del calendari faller.

L’acte, presentat per la Secretària General, Nathalie Martín i la Sotssecretària, Patricia Burgos, es va iniciar amb la pujada a l’escenari dels estendards de les 30 comissions que conformen Federació Junta Fallera de Sagunt, seguits de la bandera de la Associazione Targa Cecina, entitat germanada amb Federació, així com les banderes de Federació, Sagunt i la Senyera Valenciana.

Sens dubte, l’entrada de les noves falleres majors, Sandra i Aitana, al Teatre Romà va ser el moment culminant de l’acte, amb un auditori completament en peus en rebre a les màximes representants falleres de la comarca.

Aitana González Ruiz, de la falla Eduardo Merello, va pujar a l’escenari acompanyada pel Vicepresident General de Federació Junta Fallera de Sagunt, Paco Giménez Rodríguez i l’alcalde Gilet, Salvador Costa Escrivà, que va ser l’encarregat d’imposar-li la banda que l’acredita com a Fallera Major Infantil de FJFS.

A continuació, va ser Aitana l’encarregada de posar-lis la s bandas a les 6 xiquetes que formen la seua cort: Iciar Parra Domingo, Miriam Sierra Asensi, Noa Mateo Molina, Yaiza Camacho Baeza, Erika Costa Bellver i Nerea Pérez García.

Va arribar llavors el moment de Sandra Ordiñaga Montalt, pertanyent a la comissió de la Falla Plaza Mare Nostrum, que va pujar a l’escenari acompanyada pel President Executiu de Federació Junta Fallera de Sagunt, Jaime Gil Arastell i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno Lerga, que va ser l’encarregat de posar-li la banda com a Fallera Major de Federació Junta Fallera de Sagunt.

Sandra va imposar a continuació les bandes a la seua cort d’honor, formada per: Rossana Casado Paul, Mª Jesús Iserte Sánchez, Ángela Sánchez Vidal, Begoña Martínez Marín, Laura Campoy Ordiñaga i Patricia Folgat Ortizá.

Després de l’ofrena floral de les diverses associacions i entitats, va arribar el torn del mantenidor de l’acte, David Indiano de Rosa, que després de fer un recorregut per la seua trajectòria fallera, en la qual s’inclou la seua presidència en FJFS, va dedicar unes emocionades paraules a Sandra i Aitana, elogiant les seues virtuts com a falleres i a partir d’ara, com a màximes representants de la festa fallera a la comarca.

A continuació, van retre homenatge a Sandra i Aitana diferents entitats, associacions, juntes falleres i les comissions de Federació Junta Fallera de Sagunt. D’igual manera, ho van fer també l’Alfiere i la Madrina de Targa Cecina, Domenico Giampà i Rebecca Diodato; les Falleres Majors de FJFS en 2018-2019, Inés Miret i Paula Marrón; Na Violant d’Hongria dels Cavallers de la Conquesta de Castelló 2019, Andrea Sánchez Verchili i la Fallera Major Infantil de València 2019, Sara Larrazábal Bernal.

Una vegada més, el Teatre Romà de Sagunt es va omplir al complet de fallers i públic, però també va comptar amb una àmplia presència institucional, entre altres, Toni Gaspar, Alcalde de Faura i President de la Diputació de València, Asun Moll, regidor de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt, regidors de diversos grups polítics, representants de la policia local, nacional, associacions culturals i col·laboradors de Federació.

Per a finalitzar l’acte i abans del Vi d’Honor celebrat en el mercat de Sagunt, el tenor David Montolio, va ser l’encarregat d’interpretar, un any més, els himnes de Sagunt i València amb els quals es va tancar l’emotiu acte.

Prèviament, el dia anterior, divendres 13 de setembre, es va celebrar l’acte de proclamació de Sandra i Aitana com a noves Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, així com de les seues respectives Corts d’Honor.

En aquest acte, celebrat en el saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt i que va comptar amb una àmplia presència del món faller morvedrí, així com representants institucionals, es van llegir les actes que acrediten el nomenament de Sandra, Aitana i les seues corts. A continuació, l’Alcalde de Sagunt, Darío Moreno, els va fer lliurament d’uns pergamins commemoratius, així com d’un regal de part del consistori, unes pintes amb l’escut de la ciutat. Com a tancament de l’acte, tant l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, com el president de Federació Junta Fallera de Sagunt, Jaime Gil, van dirigir unes paraules a les acabades de proclamar Falleres Majors, Sandra i Aitana.