Sant Valerià renova als seus artistes per a 2018

0
669

La comissió renova al torrentino Oscar García per octau any consecutiu amb una proposta plena de crítica local i per segona vegada a l’artista de Borriana, Paco Martínez.

La falla Sant Valerià deposita novament la confiança en els seus artistes fallers després dels bons resultats de 2017. La comissió va firmar els contractes amb els seus artistes faller divendres passat, 14 de juliol, per a sorprendre els veïns de Torrent amb dos propostes destrossadores. El president, Miguel Ángel Atienza, acompanyat de la fallera major del nou exercici, Ana María García i del president infantil, Lluís Berto van firmar els contractes amb els artistes.

El monument gran torna a ser obra del torretino, Oscar García, el qual porta huit anys plantant en la demarcació de manera consecutiva. El tàndem perfecte entre artista i comissió es reflectix en l’ampli palmarés de primers premis de secció primera i en els premis de crítica local, que atorga la premsa i els polítics de la ciutat. La comissió de l’eixamplament ja s’ha alçat amb cinc premis consecutius, afinant el dard sobre el govern municipal, l’oposició, i la pròpia crítica a la societat torrentina i fallera. L’any passat la caiguda de l’imperi romà va servir de fil conductor per a fer sàtira sobre la capital de l’Horta Sud.

Redisseny d’estil en la infantil

Per la seua banda, Paco Martínez, firma per segon any amb la comissió de Torrent. Des de Borriana l’artista porta per al nou exercici un disseny totalment renovat, més fresc i arriscat en la composició de la falla infantil. De moment, l’artista ha avançat que tota la falla estarà en l’aire, sostinguda tan sols en un xicotet punt de suport. L’any passat l’artista va aconseguir un segon premi en secció primera amb una falla que versava sobre el futur de la ciutat i amb un missatge mediambiental de cuidar el planeta.