Serà este el projecte final de la falla municipal 2018?

0
705

Este matí botava la notícia que s’havia desvelat el suposat esbós de la falla municipal 2018.

Pareix que hi ha hagut una filtració i s’ha desvelat abans d’hora el projecte firmat per Okuda i Latorre i Sanz per a la falla gran municipal.

La presentació oficial tindrà lloc demà, divendres 26 de maig, a les 19 hores, Al Palau d’Exposició, junt amb el projecte per a la falla municipal infantil firmat per l’artista Miguel Hache.

Si de l’esbós infantil s’han anat donant a conéixer lleugeres pinzellades, mantenint l’expectativa; de l’esbós major, s’ha fet públic tot el projecte obra de Latorre i Sanz i del dissenyador Okuda en el que s’observa un acabament d’un tòtem.

En la fotografia s’aprecia una idea prou pròxima a com serà la falla municipal que porta per lema “Equilibrio Universal”. Sobre la seua base que és un cavallets, puja el cos central que representa un tòtem amb diverses cares, i en la part superior, unes quantes figures corpòries que sostenen una bola del món.

El projecte que manté una estructura clàssica de construcció, piramidal, afig el principal senyal d’identitat de l’artista Okuda com és la seua paleta de colors.

S’havien pactat una sèrie de modificacions basant-se en este projecte; de fet, el propi Okuda va visitar fa unes setmanes la plaça de l’Ajuntament per a comprovar in situ com és la plaça i aportar les modificacions al projecte.

A pesar d’este avanç, improvisat o no, caldrà esperar a demà per a conéixer com són els esbossos definitius de les falles municipals 2018.