Torrent arriba a l’equador de la Setmana Santa de 2017

0
80

Dijous Sant i Divendres Sant continua la programació cultural amb els passos de les germandats que omplin els carrers del municipi

La Setmana Santa torrentina arriba esta nit a l’equador. Ahir la nit, els portadors del Crist del Perdó dugueren el seu sant pels carrers del municipi. També va tindre lloc el trasllat de l’Ecce Homo i la processó de la Flagel·lació del Senyor. La germandat de la Crucifixió del Senyor va desfilar ahir per primera vegada durant la Setmana Santa des de la parròquia de Sant Josep fins al Museu.

Esta nit continuen els actes amb l’Encontre de la Verònica en la plaça del Bisbe Benlloch. Es tracta d’un dels actes més emblemàtics de la Setmana Santa torrentina, el qual commemora la trobada entre Jesucrist i Verònica i on la cara de Jesús va quedar impregnada en el llenç que portava Verònica. La processó començarà a les 22 hores des de la parròquia de Sant Lluís Bertran, des d’on eixirà el pas de la Santa Faç, alhora que des de la seu de la Santa Faç eixirà el pas de la Verònica. A més, diferents representacions teatrals posaran veu i cos a les escenes de la Passió, una a càrrec del grup de teatre GTI en la plaça de la Llibertat, i una altra en diferents places del barri de Ramón y Cajal a càrrec de la germandat de les Negacions de Pere. Com a novetat, enguany es destaca la iniciativa de la germandat de Jesús davant el Sanedrí amb els portadors davall del pas, una manera de portar els passos mai vista a Torrent, diferent dels habituals portadors que porten els passos a coll o amb rodes. Ho podrem veure esta nit a las 21 hores des de la parròquia de l’Assumpció fins al Museu de Setmana Santa.

Si parlem de solemnitat en la Setmana Santa de Torrent parlem de la processó del silenci de Dijous Sant, amb l’única llum de les torxes i el so tènue d’un tambor i una trompeta, que obrirà camí a les 24 hores a la processió de la germandat del Davallament de la Creu des de la parròquia de San Luís Bertran fins a la parròquia de Montsió. A més, la germandat del Sant Sopar eixirà en processó amb el Sant Calze pels carrers de la ciutat; el pas de Jesús Natzaré serà portat a la parròquia de l’Assumpció, i la Mare de Déu dels Dolors celebrarà el seu trasllat des de l’Assumpció fins a Montsió.

La jornada de Divendres Sant comença de bon matí amb l’Encontre Dolorós al peu de la Torre, i continua amb el trasllat del Diví Costat i la Trencada de l’Hora. Ja a la nit, la processió del Sant Soterrament recorrerà els carrers de Torrent des de les 20 hores amb la participació de totes les germandats.

Finalment, el Diumenge de Resurrecció, Gemma Torrent, acompanyada de les seues cambreres, Claudia Ros i Blanca Sahuquillo, i els seus patges, representant Germana de Foix, es dirigiran des de Montsió cap a la plaça Major on tindrà lloc l’encontre entre el Crist Ressuscitat i la Mare de Déu, alhora que s’obrirà la carxofa fent volar milers d’al·leluies al cel de la ciutat.