Torrent entra a formar part de Lletres Falleres amb l’organització del Premi COMFET

0
116

Ahir a la vesprada la sala cívica de l’Antic Mercat va acollir la presentació dels premis Lletres Falleres en què participa Torrent com a organitzador d’un dels premis, el COMFET.

Els premis Lletres Falleres van nàixer en l’exercici 2011-2012 per a potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i per a reconèixer l’esforç que fan tant les comissions com els autors i col·laboradors per a mantindre uns nivells de qualitat i obrir nous horitzons creatius i de continguts en eixes publicacions tan arrelades en la història de la nostra festa.

Els premis abasten totes les modalitats literàries que habitualment apareixen en els llibrets i que, en les primeres dècades del segle XXI, han convertit estes publicacions en un atractiu contenidor cultural més enllà de l’estricta explicació i relació del que conté la falla, filosofia amb què van nàixer a mitjan segle XIX.

A l’acte hi va assistir el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, que va donar la benvinguda a Hugo Morte, president de Lletres Falleres, i a la resta de representants d’entitats i comissions col·laboradores.

La Federació de Lletres Falleres en col·laboració amb altres entitats i comissions convoquen els premis següents:

– Premi COMFET: l’Associació Cultural Comissió d’Estudis Fallers de Torrent (COMFET), amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Torrent i el patrocini de l’Ajuntament de Torrent, convoquen la primera edició del Premi COMFET al millor contingut infantil en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, a fi de premiar el treball que fan les comissions falleres en els llibrets en la promoció de l’ús del valencià. El premi, patrocinat per l’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera de Torrent, està dotat de 400 € i un trofeu que seran lliurats per les falleres majors de Torrent de 2017. Prèviament, s’establixen quatre nominats al premi que rebran un diploma acreditatiu.

El regidor de Cultura, Alfred Costa, va remarcar la importància d’este premi que “establix les bases de qualitat dels llibrets per a la xicalla, que són els fallers i falleres del futur i convida els més menuts a gaudir del llibret infantil pels seus continguts”.