Torrent recupera el tradicional tapís del Corpus

0
307

A escassos dies per a celebrar el tradicional Corpus Christi a Torrent, el regidor de l’àrea de Cultura, Alfred Costa, ha anunciat la recuperació del tapís floral que durant tants anys va formar part de la tradició i la història de la nostra ciutat. L’aposta per tornar a engalanar el Carrer Major amb aquest excepcional treball floral ha pogut dur-se a terme gràcies a la col·laboració permanent que existeix entre la pròpia delegació de Cultura del consistori i la principal entitat financera local, la Caixa Rural Torrent, que ha potenciat des del seu Fons Social nombroses activitats de caràcter lúdic, patrimonial i festiu.

Ismael Casabán, director de Caixa Rural, ha destacat que “la casualitat ha fet que l’entitat financera i la regidoria de Cultura estigueren treballant en paral·lel i sense saber-ho en aquesta mateixa proposta, la qual cosa ha facilitat aquest acord entre les parts per a fer més gran si cap la festa grossa, com es coneix tradicionalment el Corpus”. En la trobada amb la premsa, el regidor, Alfred Costa, ha assenyalat que “aquesta tradició, eliminada per l’anterior govern conservador, serà revitalitzada per a gaudi dels torrentins i torrentines malgrat el pressupost en festes que es disposa. Solament la gestió responsable i el treball incansable per preservar quant ens identifica com a poble fa realitat aquests projectes”.

El tapís floral sobre el qual desfilaran la Moma, gegants, cabuts, pastorets, la magrana, la degollà, els cavallets i la Custòdia, mesurarà aproximadament 40 metres i estarà situat des de la Casa de la Cultura fins al carrer de l’Església. La construcció del tapís floral començarà a les 6:30 hores del diumenge perquè estiga llest en la tradicional processó del Corpus Christi. Com a novetat la construcció del tapís es gravarà per a realitzar un timelapse que arreplegue en video i en curta durada tot el procés.