Turís celebra la festa canònica a la seua Patrona

0
580

Un any més la parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu va celebrar la festa canònica de la patrona, la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos. Esta edició va resultar més especial si és possible ja que es va recuperar l’Aurora, durant la qual la imatge ix en romeria per carrers del poble, diferents de les de l’habitual processó.

En esta ocasió, aprofitant que recentment es va dedicar un monument a la patrona, la imatge va ser portada pels portadors a la zona del Pi Gros i Turrulló. Va resultar una matinada molt emotiva en la que resos i cantells acompanyaven a la Mare de Déu en camines sense deixar-se cap racó per visitar. Des de la parròquia s’ha decidit donar a este acte un caràcter extraordinari i se celebrarà cada cinc anys, coincidint en cada ocasió amb l’aniversari del seu patronatge. Concretament en 2016 es complixen 110 anys.

Per a esta ocasió es va confeccionar un mocador amb el color del manto de la Mare de Déu amb la col·laboració de Caixa Turís, i l’Ajuntament es va encarregar de condicionar i netejar la zona del Turrulló on es va resar una acció de gràcies enfront del monument.

El besamà va ser un altre dels actes multitudinaris que van donar pas al diumenge amb la celebració de la missa solemne i la processó, amb la col·laboració del Grup de Danses Turís, que culmina en l’ermita on reposa la imatge fins a les festes patronals i populars de l’any que ve.