Un llibre per a la història del 125 aniversari de Convent Jerusalem

0
586

La Falla ha editat un volum que arreplega els millors moments de la seua història

En el casal de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal no cabia ni una agulla durant la presentació d’un llibre que repassa l’evolució de la comissió al llarg de les seues 125 anys d’història. Aquesta falla, fundada en 1893, ha sigut testimoni de multitud de canvis socials, però ha perdurat al llarg del temps i s’ha erigit com una de les comissions més emblemàtiques de la ciutat, amb monuments que en diverses ocasions els han permès alçar-se amb el primer premi de la Secció Especial.

El llibre, que compte amb 268 pàgines, inclou il·lustracions, articles d’opinió -fins i tot de dues Falleres Majors de València pertanyents a la comissió (Luz Fos i Laura Segura)-, reportatges i anècdotes esdevingudes als membres de la comissió. Ha sigut dirigit pel secretari de la comissió, Rafa Cartagena, i per l’historiador Javier Mozas.

A l’acte no van voler faltar les Falleres Majors de València 2019, Sara Larrazábal i Marina Civera, que van estar acompanyades dels màxims representants de l’exercici 2018 de la comissió, Hortensia Ferrer, Álvaro Lacruz, Susa García i Santiago Ballester. També els van acompanyar els representants per al 2019, Elena Bolumar, Pablo Gascó, Patricia **Virosque i Francisco Segura.

La vetlada va concloure amb una foto de grup i un còctel. Ara només queda esperar que passen altres 25 anys més per a festejar el segle i mig d’història d’aquesta falla.

Fotografies: Josep V. Zaragoza