Una desena de projectes s’han presentat per plantar les falles municipals 2018

0
581

Dos projectes diferents es disputaran l’opció de signar la falla gran municipal de 2018, mentre que per a plantar la falla infantil municipal s’han presentat fins a huit candidatures diferents. “El nou format implantat l’any passat torna a despertar l’interés de molts artistes fallers. Estem molt satisfets per haver aconseguit recuperar l’interés que les falles municipals mai haurien d’haver perdut”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Els dos projectes presentats per plantar la falla gran municipal en 2018 són els de l’artista faller José Latorre, qui encapçala un projecte amb un artista plàstic internacional, i el dels artistes Ximo Esteve i José Ramón Espuig, en equip amb els artistes plàstics Leonardo Gómez, Francisco Berenguer i Jaume Chornet.

D’una altra banda s’han presentat huit candidatures per plantar la falla infantil municipal de l’any que ve: el d’Elena Atienza i Leonardo Gutiérrez, un altre de Carles Mondrià, un més de Víctor Valero (Marc Martell), un de Miguel H, un altre de Cap de Suro, un més d’FP (Juan Carlos Banacloy, Diego Panadero, Clara Silvestre, Marco Antonio Ceballos i Teresa León), un altre d’Héctor Conesa & cia. i un més de l’equip integrat per Javier Molinero, Juanjo Oller i Bernat Ivars.

“De nou tenim un ventall de possibilitats amb la màxima qualitat i totes les garanties que mereixen les falles municipals”, ha destacat Fuset, qui ha recordat que totes les candidatures disposaran del mateix temps per presentar els seus projectes en una entrevista amb un jurat que, per segon any consecutiu, serà totalment independent, faller i artístic.

Els jurats triaran entre hui i demà les falles municipals de l’any que ve. Els seus integrants han sigut proposats per diverses entitats amb relació amb les Falles o les arts plàstiques una vegada consensuades les bases del procediment amb el Gremi d’Artistes Fallers.

Per a les falles municipals de 2016 només hi hagué tres candidatures, una per a la gran i dos per a la infantil, mentre que l’any passat n’hi hagué quatre per a la gran i cinc per a la infantil. Els projectes seleccionats per a l’any que ve seran presentats públicament.