Una falla lluita per conservar la seua història

0
271

Un equip de 90 fallers de Dr. J.J. Dómine – Port treballa tot l’any per a preparar el Concurs de Paelles més gran del món, que es va presentar ahir en l’Ateneu Marítim de València i que va reunir a més d’un centenar de representants del món socioeconòmic valencià. Des que es va crear en 1989 han passat de 40 paelles a 585 i totes han aconseguit el seu objectiu d’unir i reunir veïns, fallers, professionals de la logística i empreses. La XXXI edició del Concurs Mundial de Paelles tindrà lloc el pròxim 6 de març, i les inscripcions ja estan obertes (www.concursomundialpaellas.com). Com cada any l’esdeveniment va a benefici d’una causa, que enguany recau en la labor de Bonagent.

La falla Dr. J.J.Dómine – Port aconsegueix realitzar una vegada a l’any el principal element vertebrador de la vida professional i social del Grau que, a més, ve ajudant al llarg de tres dècades a la integració del Port i la ciutat. Per això, la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor han visitat habitualment l’esdeveniment, igual que autoritats del món polític, empresarial i institucional de la Comunitat Valenciana.

Els membres del jurat són sempre de reconegut prestigi, i en aquesta ocasió estarà format per autoritats com la portaveu del PP a València, María José Catalá, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, l’ambaixador de Turquia a Espanya, Cihad Erginay, la directora de l’Autoritat Portuària de Castelló, Ana Ulloa, el president de Propeler Club Castelló, Carlos Vicedo, el president de AJEV José Vicente Villaverde, el vicepresident de CEV Sebastián Pla, el director de Gaceta de Turisme i Transport, Rafael Miñana, el representant del PP Santiago Ballester, el president de la Xarxa Internacional de Punts Focals del programa UNESCO – Rutes de la seda, José María Chiquillo, i el periodista Paco Alonso.

El suport de les empreses és un altre element primordial. Enguany les principals navilieres del món estaran participant el dia 6 de març: Maerks, Arkas, CMA, Hapag Lloyd i Balearia, sense oblidar patrocinadors com AM Cargo, Amstel, Vegamar, La Marina de Valencia, 3 Carroceros, Gaceta del Turismo i Transporte, Polarcube, Renault Trucks, Silmar Freight, Soloabogados, Veintepies.com, AGR Food Marketing, Cipasi, AJEV, IFS, JV Facility Services, Original Paella, Prevensystem, Zenith BR Media, i el sector Canyamelar – Grau – Natzaret.

A més de tot el necessari per a cuinar una autèntica paella valenciana, els participants compten amb pàrquing, vigilància, condícies, animació, postres i begudes, sense oblidar que la festa no acaba fins més enllà del fosquejar i que la mascletà és de Hermanos Caballer.