Valoració de l’enquesta fallera per part de la Federació de Veïns

0
309

La Federació de Veïns lamenta que els fallers els consideren un problema i demana que es fomente el diàleg

• L’entitat considera que no s’ha de distingir entre faller i veí i assegura que les queixes arriben quan es produïxen abusos.
• A més, destaca la importància de la festa per a dinamitzar la ciutat en tots els sentits i demana que s’òbriguen espais de debat per a aconseguir consensos.

La Federació de Veïns de València ha mostrat la seua “desagradable sorpresa” davant dels resultats de l’enquesta realitzada al col·lectiu faller fets públics este dimarts pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, segons els quals, els veïns apareixen com el principal problema de la festa fallera per al 47,7% dels enquestats.

Respecte d’això, la secretària de l’entitat, Ana Cantero, ha comentat que no és bo distingir entre fallers i veïns, ja que tots els fallers són veïns i molts veïns, inclús en la directiva de la Federació, són fallers, per tant, “no hauria de resultar tan difícil entendre’s i empatitzar uns amb altres”.

Cantero ha negat rotundament que els veïns o almenys la majoria d’ells estiguen en contra de les Falles: “Les queixes que ens arriben de les diferents associacions no són contra la festa de les Falles, sinó contra algun incompliment concret, bé siga d’horaris de les revetles o per problemes de mobilitat per a accedir a vivendes i garatges derivat d’un excessiu tall de carrers, per posar alguns exemples”.

Davant d’esta situació, Cantero ha demanat a totes les parts “un esforç per a aconseguir consensos i una convivència en pau”, ja que, “mentres es complisca la normativa, no té per què haver-hi problemes”.

A més, ha afegit que “la Federació és conscient i valora la importància de les Falles per a la dinamització de la ciutat de València en tots els sentits, però potser caldria buscar més espais de debat i diàleg per a analitzar quin tipus de molèsties poden minimitzar-se i, en definitiva, com es pot millorar la convivència sense que això supose un perjuí per a cap de les parts”.

Respecte d’això, Cantero ha recordat que, tal com va anunciar Fuset, de cara a les pròximes Falles “la Federació de Veïns estarà present en el grup de treball que elabora el ban de Falles, la qual cosa pot ser un bon començament per a aconseguir consensos i reduir la conflictivitat”.