Cartel de Falles 2018

0
690

L’estudi Yinsen ha sugut el creador de la campanya d’enguany

Durant el procés creatiu hem navegat per diferents camins, camins que ens han portat a prendre decisions de comunicació i que finalment hem reflectit en una sèrie de tres cartells.

D’entre totes les coses que componen les falles, que són moltes, ens cridava l’atenció la quantitat de persones implicades al voltant la festa i com, gràcies al seu entusiasme, s’han pogut continuar construint les Falles any rere any durant més d’un segle d’història.

L’amor per les Falles no entén de generacions, ni d’ideologies, hi ha molts amants de les Falles, molt diversos, són una cosa únicaal món i pròpia de València i que ens unixdavall un sentiment col•lectiu d’amor per les Falles.

Aquest sentiment l’ hem transformat en unes frases que acompanyaran a tota la comunicació: som foc, som pólvora i som tradició com a lemes principals i alguns més com per a l’Exposició del Ninot, en el qual s’usarà som art.

Derivat d’esta idea, també hem dissenyat el trofeu pirotècnic per a enguany, un cor de fusta travessat per un masclet, que comunica que som uns enamorats i apassionats de la pirotècnia.

Reflexionant sobre el que representa un cartell pensem que es pot comparar amb una finestra o on poder veure una xicoteta part de la festa. Així, cada cartell està acompanyat d’una icona central, el foc és una flama; la pólvora, un cor, i la tradició, una pinta fallera, que funcionen a manera de finestra on en el seu interior hem creat tres escenes on poder incloure els elements més representatius de les Falles.

Una altra característica important és el color, els materials i el treball artesà. És per açò que decidim ficar-nos en la pell de l’artista faller per a crear les escenes artesanalment amb paper i una gamma cromàtica amb 18 colors diferents.

Com a resultat, en la icona de la flama hem creat una escena amb foc amb colors càlids, un ninot caricaturitzat amb un personatge que representa l’artista faller i que junts ens donen una dimensió d’escala de la grandària que pot tenir una falla. Al fons la lluna de València completa la composició.

En el cor s’han utilitzat tons blaus i turqueses, que ens recorden el Mediterrani i el cel del dia amb una escena amb fum que representa el moment de la mascletà. L’acompanyen una fila de masclets amb una pirotècnica amb una metxa i un personatge entusiasta.

Finalment, a l’interior de la pinta fallera s’han inclòs elements tradicionals, flors que ens recorden l’Ofrena i una xica tocant la dolçaina. Els tons utilitzats són una mescla de càlids i freds amb rojos i morats.

En conjunt, els cartells creen una campanya gràfica amb diverses lectures, la primera que identifica cada icona amb la seua frase i que podrà generar un impacte visual des de la distància, i una segona lectura on poder observar amb calma les il•lustracions de cada escena.

Esperem que siga una campanya amb la qual s’identifiquen els fallers i que puga arribar al major nombre de persones.