Ciutadans acusa Fuset de ser un nefast gestor i exigix el seu cessament a Ribó

0
581

La regidora de Cs Amparo Picó: “Qui refusa a presidir l’assemblea de presidents no és digne de presidir JCF”

La regidora de Ciutadans Amparo Picó hi ha acusat hui en el Ple de l’Ajuntament de València al regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset de ser “un nefast gestor de les Falles de València per voler imposar els seus interessos partidistes als del col·lectiu faller”.

“L’única cosa que ha demostrat és gestionar les festes falleres des de la imposició i en funció d’una minoria, mai de la gran majoria dels fallers”, ha afegit Amparo Picó, després d’exigir el grup municipal Ciutadans en el Ple a Joan Ribó que cesse a Fuset de les seues funcions.

La regidora Picó ha declarat: “La decisió de Fuset de deixar de presidir les reunions del ple i de l’assemblea de presidents ha sigut la gota que ha omplit el got dels fallers, a qui ha deixat de costat acusant-los de ser els causants dels problemes que ha generat el mateix Fuset. Qui refusa presidir la JCF és indigne de ser el seu president. Ja va començar el seu mandat incomplint els seus acords amb la Interagrupació de Falles amb el tema de la subvenció d’il·luminació, que va ocasionar grans perjuís a les comissions falleres, i, així, ha continuat desgovernant i malgestionando les Falles, eixint d’un toll i ficant-se en un altre”.

En esta línia, Picó ha dit: “Estem davant d’un nefast president de la JCF perquè, des del minut u, ha fet cas omís a les consideracions del col·lectiu faller, ha incomplit la Llei de Transparència per no publicar els contractes menors de l’organisme faller, ha provocat una notòria crisi en la JCF, destituint el secretari general i no renovant la seua confiança en dos vicepresidents i diversos delegats d’àrea”.

“A més, pareix que Fuset està batent rècords a firmar contractes menors en l’àrea de Cultura Festiva, la xifra del qual, en data de hui, ascendix a 2.611.874 euros, i això, sense comptar amb els no publicats de l’organisme faller”, ha afegit Amparo Picó.

“L’origen de l’última discrepància ha sigut la polèmica i improcedent enquesta fallera incloent preguntes sobre signe polític, religiós i intenció de vot denotant un clar fons polític i ocasionant una gran polèmica i indignació entre el col·lectiu faller”, ha indicat la regidor de Cs.

L’edil de Ciutadans ha declarat: “Damunt dels súmmums, ha demostrat una actitud, tan covard com irresponsable, al no donar la cara davant del col·lectiu faller per a no respondre i justificar-se per la seua nefasta gestió i, tenint el desvergonyiment de culpar a la Interagrupació de Falles de ser la causa de tots els problemes que, ell mateix, ha generat en detriment de les Falles al llarg d’estos dos anys”.