Crespo realitza algunes valoracions sobre el sistema imposat políticament i el seu procés

0
447

Crespo “PRESUMIR DE NUMERE DE PROJECTES PRESENTATS QUAN EL NOU SISTEMA NO CONTEMPLA L’OBLIGATORIETAT DE PRESENTAR ESBOSSOS I SÓN PROJECTES A DESENVOLUPAR Al llarg de l’ANY, ÉS SINCERAMENT RIDÍCUL I VERGONYÓS”.

El Grup Municipal Popular de nou enguany ha sol·licitat, poder accedir a tots els projectes presentats, ja que l’any passat se’ls va vetar adduint que s’havien retornat als seus autors, en un altre exemple d’absència de transparència de Fuset.

Després de conèixer-se els artistes i equips que s’han presentat al Concurs Públic Municipal per a la selecció dels projectes de les Fallles municipals de 2018, el regidor del Grup Municipal del PP, Félix Crespo ha realitzat algunes valoracions sobre el sistema imposat políticament i el seu procés.

“És ridícul i vergonyós que Fuset traga pit sobre el nombre de projectes presentats, quan en les bases no s’exigeixen esbossos, plantes, alçats, escenes, de fet ens semblen pocs projectes presentats. Únicament amb un curriculum, una memòria i una explicació el jurat ha de fer-se la idea i fallar el que es va a plantar el 15 de març de 2018”, ha indicat Crespo.

Com en qualsevol concurs municipal de concurrència pública, l’adjudicació s’hauria de realitzar sobre projectes gràfics, figuracions gràfiques, maquetes, plànols, entre uns altres que permeta la valoració total del que es va a adjudicar o contractar i que al seu torn servisca de document o valor contractual i jurídic davant l’administració i amb absoluta transparència per a coneixement públic de tots els valencians.

Amb aquest sistema imposat política i unilateralment, sense cap tipus de consens, en el qual els autors i equips s’entrevisten amb el jurat, exposant projectes, són òbvies diverses qüestions “després de l’experiència d’aquest falles de 2017, quan el mateix dia 15 es va poder observar la falla plantada, qui és el responsable de l’incompliment del contracte o no hi ha incompliment de contracte perquè simplement no es coneixia el contractat?, amb l’explicació del projecte in voce el jurat es fa una idea de si s’ajusta o no al pressupost municipal destinat a les mateixes?”, s’ha preguntat el regidor Félix Crespo.

Des del Grup Municipal vam mantenir la proposta que s’obrira un procés participatiu en el qual les 390 comissions falleres de la ciutat pogueren triar els dos monuments municipals de 2018 i que en les bases fóra obligatori la presentació d’esbossos sobre els quals valorar el que s’havia de contractar.

Crespo ha assenyalat que “és malaltís i incoherent el empecinament de Fuset a parlar ara del vot polític del jurat, abans jurat polititzat, quan primer, és ell qui designa políticament als col·lectius que han de tenir representació en el jurat i segon, és qui es manté políticament com a president del mateix jurat”.

Així mateix, en el dia d’ahir, 48 hores abans, de la finalització del termini de presentació de projectes a les Falles Municipals de 2018, “hem sol·licitat l’accés físic per a visionar tots els projectes presentats pels diferents artistes i equips, ja que l’any passat vam ser vetats amb la sorprenent excusa que els mateixos ja havien sigut retornats als seus autors”, ha declarat Crespo.

Crespo ha volgut recordar a Fuset que és molt donat a comparar xifres a conveniència, “en relació al concurs de cartells per a les Falles: amb el PP en 2014 es van presentar 78 cartells i en 2015 van ser 69, amb el nou model imposat política i unilateralment només va aconseguir atraure 37 cartells i 24 en 2017, és molt considerable la reducció de cartells en un concurs que era percebut com el més atractiu”.

Per a finalitzar Crespo ha sol·licitat “la revisió de les bases, i que es torne a un procés més transparent de cara a l’opinió pública com correspon a un concurs públic pagat amb els diners de tots els valencians que tenen dret des del minut un a conèixer on va destinat els seus diners i quins seran les seues falles municipals”.