El “Betlem del Duc”, un referent nadalenc a la nostra ciutat

0
196
Fuente: Armando Romero, Angel Romero y Marcos E. Soriano

La falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals no ha volgut faltar a la seua tradicional cita nadalenca, malgrat les dificultats per les quals estan travessant per la pandèmia. Així ho han demostrat realitzant un extraordinari pesebre que ha obtingut sengles Primers Premis en la modalitat tradicional dels concursos organitzats per la Junta Central Fallera (8 m2) i l’Agrupació de Falles Camins al Grau.

La nova aposta belenística de la Falla del Duc està dedicada als qui ens van deixar enguany o ja no poden gaudir d’ell i té unes característiques molt peculiars que li fan ser especialment bell. El seu relaxant entorn (naix de l’arbre dels desitjos), una zona d’Egipte que marca la diferència i la dificultat de combinar les seues més de 300 figures de molt diferents grandàries en una posada en escena absolutament espectacular, el converteixen en una autèntica obra d’art que està rebent els elogis del nombrós públic que el visita.

Un any més ha sigut Pedro Ródenas, reconegut belenista i membre de la comissió, qui ha assumit la direcció artística del projecte al costat del grup de treball habitual. El confinament ha obligat l’equip a treballar de forma diferent durant quasi mig any per a poder dur a terme aquesta bella representació del naixement del Xiquet Jesús.

El Betlem es pot visitar tots els dies en el Casal del Duc (Carrer Pobla de Farnals, 60 baix) en els següents horaris:
Dilluns a Divendres: de 18.00 h a 21 hores
Caps de setmana i festius: d’11 h a 14 hores i de 18.00 h a 21 hores

Excepte els dies 24, 25 i 31 de Desembre que romandrà tancat. No obstant això, l’1 de Gener estarà obert de 18.00 h. a 21.00 hores.