El Marítim va celebrar l’Exaltació de les seues Falleres Majors 2017

0
287

En la vesprada del passat diumenge 5 de febrer l’Agrupació de Falles del Marítim va celebrar, en el Palau de la Música, l’Exaltació de les seues Falleres Majors. Les 46 comissions que integren aquesta Agrupació, es van donar cita en l’emblemàtica Sala Iturbi per a viure aquesta cita tan important que en el present exercici a més ja compta amb 26 anys celebrant-se en aquest meravellós recinte de la ciutat de València. A l’acte també va acudir la Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, així com la Regidora del Grup Ciutadans en l’Ajuntament de València, Amparo Picó, el President de la Interagrupació de Falles de València, Jesús Hernández, Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València i el President de l’Agrupació de Comparses de Moros i Cristians del Marítim, Francisco Miguel Fenoll, entre uns altres.

El President de l’Agrupació, Pepe Pastor, juntament amb la Mantenidora de l’Acte, Alicia Moreno, acompanyats de Sandra Gómez, van ser realitzant la recepció oficial a les Falleres Majors de les diferents comissions de l’Agrupació.

Va començar l’Acte amb la representació del musical SPAMALOT, per part d’un grup de falleres i fallers de l’Agrupació i alguns de falles externes a la mateixa, que van fer les delícies de tots els presents amb la seua actuació plagada de bona música, diversió i, sobretot, ganes de fer-ho passar bé al públic present.

Acompanyades pels seus Presidents, les representants de cada comissió van tenir el seu moment de glòria sobre l’escenari, on van ser rebudes una a una pel President, Pepe Pastor, i van rebre, igual que les Presidentes/és que ho són per primera vegada en les seues respectives Comissions, tant majors com a infantils, la insígnia corresponent en un emotiu esdeveniment que es basa, més que en el sentiment faller, en la suma de tots ells.

Al mateix van acudir les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara María Parell, les quals van rebre la Insígnia de Plata de l’Agrupació, imposades pel President, el qual va exercir com a amfitrió acompanyant en tot moment a les nostres màximes representants, així com a les seues respectives Corts d’Honor.

Aquesta visita va ser molt especial per a tres de les components de la Cort d’Honor Infantil, les xiquetes Rebeca Sánchez, Marina Gozálvez i Yaiza Delgado, igual que per a les components de la Cort d’Honor, senyoretes Raquel Marquès i Carmen Engo, que van ser rebudes amb gran afecte pels components de la seua Agrupació, els qui els van desitjar un gran any representant a la nostra festa. A més van rebre el merescut reconeixement amb la insígnia de plata de l’Agrupació i un quadre commemoratiu.

Una gran cita que requeria d’una gran Mantenidora, i qui millor que Alicia Moreno, Fallera Major de València 2016 i pertanyent a aquesta Agrupació igualment, per a dedicar unes paraules plenes d’emotivitat i afecte per a les xiquetes i senyoretes que en el present exercici estan vivint un somni faller, ser les màximes representants de les seues respectives comissions.

Seguidament es va fer lliurament dels IV Premis Pepe Chiral que es concedeixen a aquelles persones o entitats que defensen els valors valencians, la cultura, la llengua, i sobretot la nostra festa fallera com feia Pepe Chiral, sent els guardonats en aquesta edició, José Vicente Ombuena Lucas i Juan Antonio Cortés Rosique, els qui, visiblement emocionats, van agrair a les Presidentes i Presidents la concessió del citat Premi, recordant la memòria de Pepe Chiral i dirigint als presents unes paraules d’agraïment carregades d’emoció i sentiment faller.

A continuació, va tenir lloc el repartiment de recompenses, amb les Insígnies de Plata a Juan José Martí Gimeno, President de la Falla Escalante – Marina i a Luís Gallart Gamir, Delegat del Sector Algirós, i de les Falles L’L’Alguer–Enginyer Rafael Janini i Av. Tarongers-O.Politècnica-
Camí de Vera. El major reconeixement que concedeix aquesta Agrupació, la seua Insígnia d’Or, va ser rebut per la Comissió de les Falla José Benlliure-Teatre de la Marina que celebra la seua 50 Aniversari, així com a Ramón Quevedo Alabau, Delegat de Sector Canyamelar-Grau-Natzaret, de la Falla Plaza de la Creu-Los Angeles, per acord de l’Assemblea de Presidentes/és en reconeixement a la seua labor.

Com a fermall a la vetlada, el President, Pepe Pastor, va dirigir unes paraules a totes les Falleres Majors i Presidentes/és allí presents, i al món faller en general, i els va desitjar a tots gaudiren d’unes meravelloses Falles 2017.

Es va tancar l’Acte amb la interpretació del nostre Himne Regional.