La Fallera Major de València balla en la dansà tradicional

0
319

Esta ha sigut la seua segona dansà després del debut de Raquel Alario la nit del divendres en la dansà fallera.

Com a novetat en la programació d’enguany, quatre grups de dansà van participar en els dies previs a la festivitat de la Mare de Déu, en compte d’un només com ha sigut allò més habitual.

Prop de 500 parelles de ball van interpretar les passaes de la dansà tradicional i van omplir de color la plaça de la Mare de Déu abillats amb els seus trages per a l’ocasió.

Esta gran dansà, protagonitzada pels grups de ball de la ciutat, comptava com és tradicional amb la participació de la Fallera Major de València, Raquel Alario, i la seua Cort d’Honor.

Per a esta ocasió Raquel Alario ha estrenat un trage de valenciana confeccionat pel seu indumentarista Eduardo Cervera. El trage confeccionat seguint el patró del segle XVIII destacava per l’elegància del conjunt format per un gipó de mitja mànega, acordonat en la part davantera, i encarcarat amb vara d’olivera. El teixit és un espolí dels anys 40 de la firma Garín amb el dibuix ‘San Vicente’ en color crema, or i colors diversos. La mànega està rematada en forma de destral i porta randes d’alencón franceses. El guardapeus és llis de seda salvatge en blau grisenc amb un farfalar de punta de valencie, manteletes de batista en cadeneta or amb dibuix de palmes, que té una antiguitat de 25 anys, ja que al seu dia va ser estrenada per sa mare. Completa el vestit amb sabata abotinado de Solepiel i sinagües i cancan de Margarita Vercher i guarniment de Flor D’Aigua.

Per la seua banda, també La Cort d’Honor ha estrenat trage per a esta ocasió especial, i també elles han confiant en el bon fer d’Eduardo Cervera.

Per a La Cort, Eduardo ha dissenyat un model clàssic del segle XVIII amb gipó de mitja mànega en forma de petet. El guardapeus és llis, cordada de bolquer, davantal de Filles de Carmen Esteve en nipi amb una sanefa de boixet rústic i mocador de la firma Viana, brodat sobre batista en color cru. Els teixits són de Vives i Marí i els colors triats per parelles són: Or, Blau, Talp, Verda Esmeralda, Granat i Negre. Les camises són de Paco de CanCan En Pac. Totes elles porten sabates de Solepiel i enaigua i cancan de Margarita Vercher. El guarniment de pendents, joia, rosta de bola i pinta és de Castillo Ciselladors.