L’Ajuntament d’Alacant presenta més de 50 activitats per al Nadal 2021-2022

0
477
Cartel Publicitario Navideño de Alicante- Fuente: Ayuntamiento de Alicante

L’Ajuntament d’Alacant ha presentat aquest dilluns 22 de novembre el calendari d’actes de Nadal 2021-22, que inclou més de 50 activitats repartides entre el 26 de novembre i el 6 de gener. Manuel Jiménez, regidor de Festes a Alacant, ha coordinat el conjunt de propostes que li han arribat des de les diferents regidories. Sobre el conjunt del programa ha explicat que “és ampli, destinat als més petits, amb una oferta per a tots els públics, i que suposarà una reactivació econòmica per als sectors més afectats per la pandèmia“.

Una decoració nadalenca amb motius vegetals situada a l’Esplanada, Plaza de la Mar, Ajuntament, i places de Calvo Sotelo i Estels -en l’accés al Tram- contribueixen a dotar a Alacant d’aquest ambient nadalenc. En aquest sentit, les activitats van començar el 26 de novembre amb la inauguració del Betlem Monumental, que es va situar a partir de la mitjanit del dilluns en el Passeig de l’Esplanada, en la confluència amb la Rambla. Aquest compta amb so i il·luminació, des de les 18 a les 24 hores, i podrà ser visitat fins al 6 de gener.

La Casa de Sant Nicolás, localitzada en la Plaça Sèneca, serà inaugurada el dijous 2 de desembre. Per a accedir a ella serà necessari sol·licitar cita prèvia, a partir del 25 de novembre, en la web www.alicante.es. Romandrà oberta fins al 24 de desembre.

L’endemà passat –dissabte 4 de desembre– es podrà apreciar el Portalet de Betlem, en el Palau El Portalet, en una iniciativa de la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa. Es podrà veure fins al 6 de gener. Aquest mateix 4 de desembre es podrà veure la llegenda de Sant Nicolás sobre la façana de la Cocatedral de Sant Nicolás. Estarà representada en dues vinyetes de 6×5 metres en les quals s’apreciarà la sortida de Sant Nicolás des d’Alacant per a portar joguines als nens d’Europa Central.

D’altra banda, la plaça de toros albergarà, des del 4 de desembre, el conjunt d’activitats denominat “Nadal en la Plaça”. Hi haurà una pista de patinatge sobre gel al Pati de Sol, inflables, tirolina, tragaboles i un poblat del Pol Nord.

Una de les novetats més significatives de Nadal 2021-22 serà el tret d’una palmera de focs artificials, amb els colors de la bandera d’Espanya, des del cim de la muntanya Benacantil. Serà el 6 de desembre, a partir de les 20 hores, coincidint amb el Dia de la Constitució.

La Plaça de l’Ajuntament, en un acte recolzat per la Federació de Fogueres, albergarà el Certamen de Nadales els dies 11 i 12 de desembre. El primer d’ells, dissabte, de 19 a 21 hores. El segon, diumenge, en doble sessió: de 12 a 14 hores, i de 18 a 21 hores.

El tematitzat Campament dels Carters Reals estarà localitzat des del diumenge 26 de desembre, i fins al 4 de gener, en la Plaça de Gabriel Miró. També s’habilitarà un servei de cita en línia en la web de l’Ajuntament, des del 20 de desembre.

El divendres 31 de desembre hi haurà una doble activitat en la Plaça de l’Ajuntament. Des de les 11 a les 13 hores està programat el Cotilló Infantil. Ja, a la nit, se celebrarà la Festa i Campanadas de Cap d’Any. Començarà a les 23 hores i finalitzarà a les 4 de la matinada. Es repartiran raïm de manera gratuïta, si les autoritats sanitàries ho permeten, i hi haurà música en directe amb l’orquestra “Vendetta Project“. Ja l’1 de gener està prevista una altra de les novetats de Nadal 2021-22. Serà el tret d’un castell de focs artificials des de la Platja del Cocó, a partir de les 20 hores.

La Cavalcada de les Carteres Reals sortirà el dimarts 4 de gener, a partir de les 18 hores, des del Palau Provincial per a finalitzar en la Plaça de l’Ajuntament. Un dia després seran els Reis Mags els protagonistes. Com a pròleg a la seua visita als més petits en la plaça de toros s’ha programat un espectacle infantil des de les 17 a les 18 hores. A aquesta mateixa hora es dirigiran als nens des de la plaça de bous. Per a accedir al recinte serà precisa una invitació. La Cavalcada sortirà a les 19 hores des de l’avinguda de l’Estació i finalitzarà en la Plaça de l’Ajuntament, on també s’escenificarà l’Adoració dels Mags d’Orient. Ses Majestats també han anunciat que visitaran partides rurals, com Verdegás i La Canyada.

ENTRE ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:

  • Pessebres i concerts:

El Naixement que l’Associació de Betlemnistes instal·la en el vestíbul de l’Ajuntament d’Alacant serà inaugurat el dimarts 30 de novembre, a partir de les 19 hores. Podrà ser visitat fins al 6 de gener.

Tres dies més tard -3 de desembre- veurà la llum el localitzat en la Plaça de la Muntanyeta. Coincidirà amb la Nit del Betlem, en la qual l’Associació de Betlemnistes ha organitzat tallers i una recollida solidària d’aliments no peribles. Es podrà veure, fins al 6 de gener, des de les 9 a les 22 hores.

El dissabte 18 de desembre comencen els Tallers Nadalencs a la Sala d’Exposicions de la Llotja del Peix. Duraran fins al 5 de gener i l’edat mínima per a participar oscil·la entre els 4 i els 6 anys.

L’Associació de Betlemnistes ha previst la Ruta dels Pessebres. La conformaran els situats en el Centre Comercial Gran Via, Palacio Provincial, Estació d’ADIF, Comissaria Provincial i Aula de Cultura. A més, es podrà visitar el Museu de Pessebres, al carrer Sant Agustí.

La música tindrà la seua cita nadalenca amb concerts. El 5 de desembre, a partir de les 20 hores en la Cocatedral de Sant Nicolás, el programat en homenatge a Sant Nicolás, patró d’Alacant. L’11 de desembre la cita és en el Centre Social Felicitat Sánchez, a partir de les 18 hores. El divendres 17 de desembre la Junta de Setmana Santa ha previst un concert de Nadal en la Plaça de l’Ajuntament, a partir de les 19 hores.

L’endemà passat, el diumenge 19 de desembre, hi haurà doble sessió en aquesta mateixa plaça. El primer, a les 12 hores; el segon, des de les 18 hores. Sota el títol “Swing for christmas“, actuarà Babalú Swing Band. El dimecres 22 de desembre serà la Banda Simfònica Municipal la que oferisca el seu Concert de Nadal en el ADDA, a partir de les 20 hores.

  • Activitats esportives:

Les activitats esportives comencen el 5 de desembre amb la Carrera de Pare Noel, en La Florida. La sortida serà a les 10 hores des de la Plaça de la Vinya. Seguirà el NatiVoley del 18 de desembre en el Pavelló de Ciutat Jardí, des de les 9.30 a les 13.30 hores. Aquest mateix dia l’esport es trasllada a la Plaça de l’Ajuntament amb el Nadal Fitness, de 9 a 15 hores. L’endemà, diumenge 19 de desembre, es desenvoluparà la Travessia de Nadal amb sortida en la zona del Cocó, a partir de les 9.30 hores, i en les distàncies de 1.500 i 3.000 metres. La Sant Silvestre es disputarà aquest mateix dia, des de les 19 hores, amb sortida en La Rambla.

El Nadal Esportiu d’Alacant (NADEAL) arribarà el dilluns 27 de desembre al poliesportiu de la muntanya Tossal -antic hipòdrom-. Hi ha previst rocòdrom, tirolina, circuit de cotxes elèctrics, zumba, inflables, actuacions i tallers infantils. L’horari, de 9.30 a 14 hores.

  • Alacant Comerç:

La iniciativa Alacant Comerç abasta des del divendres 3 fins al dijous 30 de desembre. Es desenvoluparà en Princesa Mercedes, Ciutat d’Assís, Campoamor, Benalúa, PAU-2, carrer San Francisco, La Florida, Los Angeles, Pla-Carolines, Platja de Sant Joan, Vistahermosa i Sant Blas. Comprén animació musical i tallers infantils, photocall amb regal de diademes nadalenques, simulador virtual i inflables. S’han fixat horaris matinals i vespertins.

  • El Bus de Nadal:

L’autobús de Nadal tornarà a prestar servei, de manera gratuïta, des del 23 de desembre fins al 6 de gener. L’horari és de 9 a 22.30 hores amb una freqüència de pas de 15 minuts. L’itinerari serà el següent: Rambla, Plaça d’Espanya (Panteó de Quijano), Plaza dels Estels, Reis Catòlics, avingudes del doctor Gadea i Federico Soto, i Portal d’Elx.

  • Celebració de Sant Nicolás:

Les celebracions religioses en honor al Patró, Sant Nicolás, començaran el dissabte 27 amb el Novenario i la Missa, que se celebrarà en la Cocatedral. Continuarà el diumenge 5 de desembre, des de les 12 hores, amb la Santa Missa. Una vegada finalitzada seran presentats davant l’altar de Sant Nicolás tots els petits assistents a la cerimònia. Els integrants de la Confraria del Patró els lliuraran obsequis.

La Santa Missa de Sant Nicolás es desenvoluparà el dilluns 6 de desembre, a partir de les 10.30 hores. A la conclusió començarà la processó. En arribar la comitiva a la plaça de l’Ajuntament, es desenvoluparà l’Acte Institucional en el qual l’alcalde Luis Barcala pronunciarà el Vot de la Ciutat al Patró. La processó finalitzarà en la Cocatedral.

  • Mercats ambulants i atraccions infantils:

Els mercats ambulants ocupen, al mateix temps, un lloc preferent en la programació nadalenca. El d’Artesania Nadalenca serà inaugurat el dimecres 1 de desembre en el passeig de Federico Soto. Tancarà el 6 de gener i l’horari és el següent: de 10 a 15 hores i de 17 a 23 hores.

Un segon mercat ambulant se situarà els dies 18 i 19 de desembre en el Passeig de Campoamor en un horari que abastarà des de les 11 a les 21 hores. Està previst un vintage market, actuacions musicals, tallers i animacions infantils.