Les falles de Sagunt donen inici a les Nit d’Albaes

0
587

Divendres passat, 2 de febrer, van donar inici les Nit d’Albaes que organitza, anualment, la Federació Junta Fallera de Sagunt durant els divendres de febrer. Malgrat el fred, la jornada va començar en l’Ajuntament de Sagunt on es van iniciar els cants amb els dedicats a les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Mar Gimeno i López i Andrea Escribà i Fernàndez.

La comitiva també va estar encapçalada per l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, la regidora de Festes i Cultura Popular, Remei Torrent, i altres edils de la corporació municipal saguntina. Després de les albaes que es van dur a terme en el palau consistorial, es va donar inici al recorregut pels casals del sector III de Sagunt, els qui donaven inici a aquestes jornades on el Cant d’Estil i la música del tabal i la dolçaina són els grans protagonistes.

D’aquesta manera, els representants de les comissions El Remei, Nou Montíber, El Tabalet, Avinguda, El Mocador, El Mercat, El Romano i La Vila van ser els primers a ser homenatjats amb els versos i cants en una jornada que es va allargar fins a la matinada.

La setmana que ve aquest esdeveniment es traslladarà a Port de Sagunt, on tindrà lloc la Nit d’Albaes a les comissions que formen part del sector II, acte que s’iniciarà en la Tinença d’Alcaldia, a les 21 hores, per a continuar pel domicili de la Fallera Major de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Mar Gimeno, i pels casals de les falles La Victòria, Palmereta, Tres d’Abril, Plaça Ibèrica, El Palleter, Baladre i Xurruca-Hispanitat.