Les juntes locals del G8 es reuneixen a Xàtiva

0
683

Marina i Sara van estar presents en esta jornada de convivència

Les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, van acudir al costat de la Cort d’honor major el dissabte 23 de març a la un dels actes més tradicionals en els quals es mostra esta germanor fallera. Es tracta del G6 a Xàtiva, una jornada de convivència de les juntes locals falleres que conformen este grup i que, en realitat, són huit. Són les juntes locals d’Alzira, Dénia, Borriana, Xàtiva, Torrent, Sagunt, Sueca i Gandia.

La plaça de la Trinitat de la ciutat va ser l’escenari on va començar el dia faller i allà tots els participants van esmorzar junts. A més, és un lloc especial perquè va ser on es va plantar el primer monument faller després de València. Allà les Falleres Majors de València i Xàtiva es van fer una fotografia de família al costat de les seues Corts d’Honor. A continuació, els diferents grups fallers van visitar alguns dels llocs més emblemàtics i importants de Xàtiva: l’antic hospital, el nou Museu del Corpus on estan totes les escenes representatives del Corpus de la ciutat i la Casa de l’Ensenyament, on s’allotja el quadre de Felip V cap avall. Es tracta d’una peça representativa perquè va ser el monarca que va cremar la ciutat de Xàtiva. El recorregut va finalitzar al consistori on l’alcalde, Roger Cerdà, va realitzar una recepció a tots els convidats.

Al migdia i, com no podia ser d’una altra manera, a les 14 hores, es va celebrar una mini-mascletà a la Glorieta José Espejo. Per finalitzar la jornada de convivència del G6, es va realitzar un dinar al saló de banquets La Lluna Events, on van tenir l’oportunitat de compartir experiències i moments viscuts durant tot l’any i en els dies grans d’estes Falles 2019.

Fotografies: Armando Romero