Els artistes de Primera A se sumen a la limitació de les seues falles

0
345

Els artistes de la Secció Primera A, se sumen a la proposta de la Secció Especial i fiten a 12 metres les mesures de les falles de la categoria de plata, i així ho han fet saber a través del següent comunicat:

«Els companys artistes de Secció Primera A de les Falles de València 2020 reunits en la seu del Gremi Artesà d’Artistes Fallers, a data de 15 de juliol de 2019, volem reconèixer primer de tot l’esforç que les comissions falleres realitzen cada any per reunir els pressupostos destinats al contracte de les falles, per la qual cosa valga des d’ací nostre més sincer agraïment per això.

No obstant això ningú és aliè a la situació de crisi i precarietat que el sector i la professió d’artista faller ve patint en els últims anys. Una situació insostenible que ja ha abocat a molts companys i companyes a baixar definitivament la persiana dels seus tallers.

Després d’anys de reunions i cerca d’acords, els quals pràcticament cap arribava a terme, el col·lectiu d’artistes fallers se sent més unit que mai, comptant a més amb tot el suport de la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Constructors de Fogueres de la Comunitat Valenciana.

Igualment, agraïm a la Federació de Falles de Primera A de València i altres comissions pertanyents a aquesta categoria, el suport i suport feia nosaltres els seus artistes.

Així, els artistes participants en la Secció Primera A 2020 reunits, considerem que 12 metres és una mesura adequada per a una falla de la categoria de plata de les Falles de València.

Aquesta mesura és la primera de les moltes a prendre per a tractar de revertir la precarietat del nostre sector; apostar pel manteniment de l’activitat dels tallers -sobretot pensant les generacions futures d’artistes-; i en conseqüència per la sostenibilitat de l’ofici i de la Festa.

El present acord és unànime per a l’exercici faller 2020-2021, i pactem complir-ho en la mesura que siga possible en aquest exercici 2019-2020.

Finalment, no és objectiu d’aquest comunicat generar més titulars alarmistes que juguen en contra del nostre col·lectiu i la Festa, estant els artistes de Primera A oberts a qualsevol tipus d’aclariment que es requerisca.

Manuel Algarra, Carlos Carsí, José Ramón Devís, Luís Espinosa, Paco Giner, José, Manuel Gramaje, Vicente Herrando, Xavier Herrero,Enrique Iborra-Jesús de la Falç «Artenfoc»,José Luís Pascual Nebot, Alberto Ribera, Pasky Roda
Néstor Ruiz-Salva Bañuls David Sánchez Llongo, Pau Soler, Paco Torres»