Massamagrell es converteix en l’epicentre de la divulgació i el periodisme del Camí del Sant Grial

0
91

Dijous que ve 19 i divendres 20 de novembre se celebra a Massamagrell l’I Congrés Internacional Divulgació i Periodisme El Camí del Sant Grial afavorit per l’Excm. Ajuntament de Massamagrell a través del seu alcalde, Don Francisco Gómez Laserna i de Don Jesús Gimeno Peris, regidor que dinamitza el Camí del Sant Grial en el consistori. 

Aquest congrés, organitzat amb l’Associació Cultural El Camí del Sant Grial i la Comissió Científica Internacional d’Estudis del Sant Grial, cita al llarg de dos dies als millors divulgadors, periodistes i investigadors del Sant Grial, la sagrada relíquia que custodia la Catedral de València des de 1437.

L’esdeveniment s’obrirà amb la presència de diferents autoritats vinculades directament al Sant Calze tals com el Rnd. Sr. José Verdeguer, Canonge Conservador del Patrimoni Artístic de la Catedral de València i Director Museu Catedral de València i el Rnd. Sr. Álvaro Almenar Picallo, Canonge Zelador del Culte del Sant Calze i Delegat Protocol de la Catedral de València.

El Camí del Sant Grial, Ruta del Coneixement, Camí de la Pau és una realitat que ve forjant-se des de l’any 2002 gràcies a la unió de sinergies entre Aragó i València. En aquest ambient d’unitat també s’ha convocat a Don Salvatore Forte, qui des de Nàpols (Itàlia) presentarà el seu treball de recerca i divulgació sobre el Camí del Sant Grial. Així com a altres divulgadors i periodistes procedents de Gran Bretanya i França.

Aquest congrés presenta formalment la Comissió Científica Internacional d’Estudis del Sant Grial formada entre altres per la Dra. María Gómez o el Dr. Jorge Manuel Rodríguez professors de la Universitat de València o el Dr. Gabriel Songel catedràtic de disseny de la Universitat Politècnica de València.

Una oportunitat única per a conèixer què és i on està el Sant Grial, la relíquia més cercada de l’Edat mitjana occidental. Així com saber què significa la vertebració del territori a través de la seua història.