Sandra Gómez proposa un pla d’agilitació de llicències per a facilitar els tràmits a les comissions

0
561

La candidata socialista planteja que han de consensuar-se fórmules que asseguren la representativitat de les dones en tots els òrgans

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, proposa “un pla d’agilitació de llicències perquè cada any les comissions falleres no es troben amb els mateixos problemes a l’hora de resoldre els tràmits burocràtics”. “La importància de les falles per al teixit econòmic i cultural de la ciutat és fonamental i l’administració ha de col·laborar per a facilitar la seua activitat”, ha subratllat.

D’aquesta manera, Gómez planteja que les falles siguen declarades institucionalment com a Festa Gran de la ciutat i que es concentren els festius municipals per a facilitar la màxima participació dels veïns i veïnes. Amb l’objectiu de fomentar el coneixement de les Falles, es crearà una campanya d’informació a les escoles i la creació d’una unitat didàctica sobre la història.

El programa socialista contempla també l’estudi i renovació del programa de festes per a portar les activitats als barris. En aquesta línia, es promocionaran les activitats culturals realitzades al llarg de l’any per les comissions, donant suport aquelles que vagen dirigides al conjunt de la ciutadania.

Pel que respecta al foment de la igualtat en el paper que exerceixen homes i dones en la festa, Sandra Gómez ha indicat que es duran a terme “iniciatives encaminades a facilitar la participació efectiva de les dones en la gestió de les falles. De la mateixa manera, Gómez ha assegurat que han de consensuar-se fórmules que asseguren la representativitat de les dones en tots els òrgans.
Amb l’objectiu d’agilitar els tràmits, li programa del PSPV-PSPV proposa la creació de l’oficina d’atenció a les Comissions en Junta Central Fallera amb un equip d’especialistes i professionals que assessoren, informen, faciliten i donen resposta a les associacions falleres en les tasques administratives ordinàries així com d’actualització i adaptació a les normatives i lleis, en horari a la vesprada.

“Volem facilitar els tràmits i les relacions entre associacions falleres i Ajuntament per a evitar aquells procediments que siguen reiterats any rere any”, ha assenyalat. Per a això, el programa contempla “millorar i desenvolupar les plataformes virtuals generades i creant un programa FACIL (Formulari Automàtic de Concesió Immediata de Llicències) per aquells tràmits que havent sigut aprovats en ocasions precedents, i sense haver-hi canvi de condicions, tornen a sol·licitar-se”.

Entre altres qüestions, els socialistes també contemplen impulsar “la legalització de les associacions falleres, adaptant-les a les normatives existents, tan europees, nacionals, autonòmiques i municipals”. També, donar suport a les propostes de realització d’un Congrés Faller que incloga la possibilitat de revisió puntual dels articles del reglament necessitats de revisió, sense haver de passar per la convocatòria de nous congressos.