Sant Valerià convertirà Torrent en un parc d’atraccions en la seua falla gran i tractarà el tema de l’aigua en la infantil

0
610

La Falla Sant Valerià ha desvetlat el seu secret millor guardat, els monuments que podrem el 15 de març en el carrer, amb el segell de la crítica local en el major i un disseny didàctic sobre la ciutat en l’infantil. Per a 2018 la comissió de l’eixample aposta per convertir la capital l’Horta **Sud en un parc d’atraccions, on la crítica local serà el plat fort. Els representants de la comissió, Ana M. García, Miguel Ángel Atienza i Lluis Berto, es van encarregar de desvetlar els esbossos per a aquest exercici.

Per a açò, compta amb la confiança de l’artista torrentino, Oscar García, encarregat de donar forma a “Torrentyland”. Torrent es transforma en un gran parc d’atraccions: molt bonic per fora, però tot de mentida. Els polítics locals es convertiran en els personatges de fantasia dels parcs d’atraccions i ens convidaran a pujar-se a les seues atraccions per a convèncer-nos: traïcions polítiques, enredos i trames de plena actualitat local. Així doncs, Sant Valerià renova a Oscar García com a artista faller gran, amb el qual ha aconseguit diversos primers premis en secció primera (com l’any passat) i d’Enginy i Gracia, així com 6 primers premis consecutius de crítica local de la ciutat o el que – La Falla Sant Valerià ha desvetlat el seu secret millor guardat, els monuments que podrem el 15 de març en el carrer, amb el segell de la crítica local en el major i un disseny didàctic sobre la ciutat en l’infantil. Per a 2018 la comissió de l’eixample aposta per convertir la capital l’Horta Sud en un parc d’atraccions, on la crítica local serà el plat fort. Els representants de la comissió, Ana M. García, Miguel Ángel Atienza i Lluis Berto, es van encarregar de desvetlar els esbossos per a aquest exercici.

Per a açò, compta amb la confiança de l’artista torrentino, Oscar García, encarregat de donar forma a “Torrentyland”. Torrent es transforma en un gran parc d’atraccions: molt bonic per fora, però tot de mentida. Els polítics locals es convertiran en els personatges de fantasia dels parcs d’atraccions i ens convidaran a pujar-se a les seues atraccions per a convèncer-nos: traïcions polítiques, enredos i trames de plena actualitat local. Així doncs, Sant Valerià renova a Oscar García com a artista faller gran, amb el qual ha aconseguit diversos primers premis en secció primera (com l’any passat) i d’Enginy i Gracia, així com 6 primers premis consecutius de crítica local de la ciutat o el que atorga el grup municipal de Compromís a la millor crítica política de la ciutat. Sant Valerià s’ha convertit en el màxim referent en aquest àmbit: l’actualitat, el sarcasme i la sàtira s’han convertit en un reclam per a centenars de veïns que s’acosten a veure el monument.

Per la seua banda l’artista de Borriana, Paco Martínez Heredia, plantarà per segona vegada en la demarcació i ho farà amb una aposta mediambiental i plena de color. “L’Aigua és vida” explica la història del cicle integral de l’aigua en els seus estats líquid, sòlid i gasós amb un missatge didàctic per a cuidar el planeta i estalviar aigua davant la sequera que s’aveïna. La falla també comptarà amb una picada d’ullet als espais de Torrent i del seu terme municipal on l’aigua és protagonista.