València celebra el Dia de la Comunitat entre pólvora i processons

0
453

La ciutat de València es prepara per a celebrar un 9 d’Octubre sense restriccions, una volta a la normalitat per al Dia de la Comunitat Valenciana.

La jornada arrancarà amb l’acte de lliurament de les Altes Distincions. Aquest tindrà lloc en el Palau de la Generalitat. Després de l’acte institucional, les autoritats es traslladaran fins a la Plaça de l’Ajuntament.

A les 12.00 hores es procedirà a l’eixida de la Real Senyera per a celebrar la tradicional processó cívica. En aquesta ocasió serà el vicealcalde de València, Sergi Campillo, el responsable de portar la Senyera durant l’acte.

La processó cívica d’aquest Dia de la Comunitat Valenciana tornarà al seu recorregut habitual. La comitiva eixirà de la plaça de l’Ajuntament, discorrerà pel carrer Sant Vicent, plaça de la Reina i carrer de la Pau fins a arribar a la plaça d’Alfons el Magnànim.

Ja en el Parterre tindrà lloc la tradicional ofrena floral a Jaume I. Acabada l’ofrena, es reprendrà la processó cívica pel carrer Pintor Sorolla i el carrer de Les Barques fins a arribar de nou a la plaça de l’Ajuntament on es dispararà una mascletà. La pirotècnia Mediterrani serà la responsable del tret d’enguany. A diferència de Falles, en aquesta ocasió no és a les 14.00 hores sinó una vegada finalitze l’acte.

MOROS I CRISTIANS PER A TANCAR EL 9 D’OCTUBRE

A la vesprada arribarà el torn dels Moros i Cristians. A partir de les 16.30 hores començarà l’Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València per a recórrer el centre de la capital del Túria. El recorregut tornarà a ser l’habitual dels 16 anys anteriors, començaran pel carrer de la Pau per a seguir per Sant Vicent; Plaza de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo.

El bàndol cristià arribarà a l’Ajuntament a les 17.45 hores. Quinze minuts més tard, el bàndol moro començarà la seua desfilada. Aquest acabarà amb les Huríes Infantils i les Huríes, és a dir, les Falleres Majors de València i les seues respectives Corts d’Honor.