L’ajuntament de València es gastarà 20000€ més en la Cavalcada de Reis

0
250

Este divendres 5 de gener València acollirà la Cavalcada de Reyes Mags d’Orient, a les 17 hores arribaran amb vaixell al port, al costat de l’edifici del Rellotge, saludaran als xiquets que estiguen allí esperant i amb cotxe es traslladaran fins al carrer Navarro Reverter, lloc d’inici de la desfilada a les 18 hores.

Escena bíbliques, camions de bombers o la bústia real són algunes de les parts de la Cavalcada. L’itinerari començarà en Navarro Reverter, seguirà per Porta la Mar, carrer La Pau, carrer Sant Vicent per a acabar en la Plaça de l’Ajuntament.

La cavalcada sol estar organitzada en 6 seccions temàtiques: obertura, col·laboradors reals, convidats, història bíblica, Reyes Mags i regals. El sèquit començarà la desfilada amb la Policia Local amb uniforme de gala, i el ball dels Cabuts i Gegants, per al qual s’utilitzaran dues dels gegants de la ciutat: Na Violant i Jaume I; al costat dels cabuts obra de Ceballos i Sanabria, que representaran a 8 personatges il·lustres de la història valenciana. Després d’aquest sèquit d’obertura desfilaran els col·laboradors de l’arribada real: són les entitats falleres i les associacions ciutadanes; a més de les empreses patrocinadores.

La tercera part són els convidats reals: clubs esportius, ONG i les falleres majors i corts d’honor 2016. I seguidament, arribarà la història bíblica, que encapçalarà, com és habitual, Herodes i els Innocents; després, l’Àngel Anunciador; l’Estrela d’Orient, “il·luminada i amb estètica ‘retrofuturista’, que també passarà a formar part del patrimoni festiu de la ciutat”, en paraules de l’edil; el missatger real; vehicles de Correus; i Bombers.