València viu la Crida a la Humanitat internacional

0
77

Milers de persones es van congregar el diumenge 11 de desembre als peus de les Torres de Serrans de la ciutat de València per a celebrar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, en un acte festiu unia pólvora, música, espectacle de llum i so i la cremà de la falla realitzada per a l’ocasió per l’artesà Juanjo García.

Una veu en off donava el tret d’eixida a esta Crida especial exclamant “No és un somni, som patrimoni”. L’espectacle audiovisual va servir per a ambientar l’escenari amb la projecció d’escenes i composicions de colors, utilitzant més de 85 aparells sincronitzats, i donant pas al discurs de les Falleres Majors de València.

Raquel Alario va sorprendre als presents amb una crida internacional, pronunciat en valencià, anglés i castellà, per parts, i invitant a la festa de les Falles fins en huit llengües.

A continuació, la pirotècnia va ser la protagonista al donar començament l’espectacle piromusical de Ricardo Caballer en el que 160 quilos de material pirotècnic agarraven al ritme d’El Faller i l’Himne Regional.

Com a colofó a esta Crida va tindre lloc la cremà de la falla ‘Patrimoni’, de Juanjo García.

50 Falleres Majors de València de tots els temps, autoritats, fallers, pirotècnics i artesans es van unir per a viure este moment històric perquè Som Patrimoni.