Un Pi a l’inrevés és la proposta guanyadora del Pi de Nadal 2020

0
525

Aquest migdia els alumnes i les alumnes del Primer Curs del Cicle de Grau Superior de Formació Professional d’Artista Faller i Constructor d’Escenografies han presentat, dividits en grups, les respectives propostes per al Pi de Nadal 2020.

L’alumnat, els professors Vicent Almela (jubilat), Jordi Palanca, María Jesús Giménez, Manu Martín i Paco Pellicer i el Mestre Major José Ramón Espuig i Ramón Espinosa han seleccionat el projecte “Potes enlaire”, del qual són autors Dani, Nerea G. i Claudia.

En la seua explicació han exposat que aquestes seran sens dubte un Nadal molt diferent amb un món totalment donant tombs per la pandèmia del COVID-19. Per tal motiu, el Pi es representa a l’inrevés sobre el globus terraqüi afectat pel virus. Una any diferent, en el qual el nivell de les propostes ha sigut molt alt. Per això, per primera vegada el Pi triat inclourà elements de les altres candidatures.

A partir de demà, tots els alumnes i alumnes arrancaran la construcció d’aquest Pi de Nadal 2020, en tant que amb ell s’examinen de disseny, procés constructiu i organització de plantà. Així realitzaran la principal premissa de la construcció de Pi: l’avaluació curricular dels i les estudiants.

A partir d’ací, s’han obtingut ja els permisos per a plantar i cremar el Pi el divendres més pròxim a Nochebona, el 18 de desembre, sent aqueixa la voluntat del Gremi. Si bé, sí que arribada la data els protocols sanitaris no ho permeten haurà de ser suspesa.

El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València va recuperar la Festa del Pi en 2013, quan no se celebrava des de primers dels anys 70. Amb aquesta ja són set edicions en l’etapa actual i en totes, l’alumnat de Primer Curs d’Artista Faller s’ha encarregat de la confecció de l’efímer Pi.